Ouderdomsklachten bij honden en katten onder de loep

Net als mensen krijgen honden en katten te maken met ouderdomsklachten. Het ene probleem is makkelijker te behandelen dan het andere, maar: voorkomen is beter dan genezen. Enkele voorbeelden van problemen die we vaker zien bij oudere honden en katten zijn: verminderde nier- of leverfunctie, suikerziekte, hartproblemen, gebitsproblemen, overgewicht, gewrichtsproblemen en verschillende soorten tumoren. In onze dierenkliniek krijgen dieren op leeftijd extra aandacht.

Vaccinatie en lichamelijk onderzoek bij De Perzikgaard

Bij de jaarlijkse vaccinatie wordt uw hond of kat volledig nagekeken. We luisteren naar het hart, bekijken het gebit en voelen de buik. Ook stellen wij u vragen over onder meer het eet- en drinkpatroon van uw dier. Als wij tijdens het onderzoek een afwijking vinden, kunnen wij u adviseren om hier verder onderzoek naar te laten doen of om een behandeling in te stellen. Bijvoorbeeld een slecht gebit laten schoonmaken, het liefst nog voordat het dier er last van krijgt. De jaarlijkse vaccinatie is niet alleen belangrijk om uw hond of kat een blijvende bescherming te geven tegen allerlei ziektes. Het is tevens de perfecte gelegenheid om de algehele gezondheidstoestand van uw huisdier te controleren.

Laat uw huisdier onderzoeken

Extra alert bij honden en katten van 8 jaar en ouder

Niet alle aandoeningen zijn in het eerste stadium voor u als eigenaar opvallend, of door ons te constateren bij het lichamelijke onderzoek. Een beginnend nierprobleem kan bijvoorbeeld onopgemerkt blijven. Daarom is het aan te raden om bij honden en katten van 8 jaar en ouder jaarlijks de urine na te laten kijken. Door middel van het urineonderzoek kunnen we eenvoudig een beginnend nierprobleem opsporen. Ook kunnen we een indicatie krijgen over het drinkpatroon van uw huisdier. Als er aanleiding voor is kunnen we het urineonderzoek aanvullen met een bloedonderzoek.

Bezoek onze kliniek