Laparoscopische sterilisatie bij Dierenkliniek de Perzikgaard

Bij Dierenkliniek de Perzikgaard kunnen we uw hond op 2 manieren steriliseren: op de gewone manier of door middel van laparoscopie. Bij een laparoscopische sterilisatie maken we 3 kleine sneetjes in de buik. Via de sneetjes brengen we een kleine camera en speciale tangen in. Door middel van de tangen worden de eierstokken losgemaakt en via de sneetjes uit de buik verwijderd.

Voordeel van een laparoscopische sterilisatie

De buik hoeft niet volledig worden opengemaakt, waardoor de sterilisatie minder ingrijpend en pijnlijk is. De 3 kleine wondjes genezen sneller dan de grote snede bij de gewone sterilisatie.

Als tijdens de operatie blijkt dat de baarmoeder afwijkend is en moet worden verwijderd, dan zal er alsnog een grotere snede worden gemaakt.

Wanneer steriliseren?
De sterilisatie kan al uitgevoerd worden vóór de eerste loopsheid. Indien uw teefje later wordt gesteriliseerd, kan dit steeds vanaf 2 maanden na het einde van de loopsheid. Als we haar binnen de 2 maanden na de loopsheid zouden steriliseren, bestaat de kans dat uw hond schijnzwanger wordt.

Afspraak maken?

Wilt u uw hond laten steriliseren, dan kunt u bij de assistente hiervoor een afspraak maken. Wij opereren alleen ’s ochtends. U brengt uw hond ‘s ochtends en ’s middags mag ze weer mee naar huis. Ze moet wel nuchter zijn, wat inhoud dat ze ruim 12 uur niet gegeten mag hebben, maar wel mag drinken. Ook vragen we u om de hond ‘s ochtends nog even uit te laten.

Neem contact op met de assistente